Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

TIG lassen van RVS en alles wat je moet weten!

TIG (Tungsten Inert Gas) lassen is een proces wat zich enorm ontwikkeld heeft de afgelopen jaren, zeker met de komst van de inverter techniek. Waar we vroeger enorme machines met weinig vermogen en een hoog stroomverbruik hadden, zien we tegenwoordig kleine compacte TIG lasapparaten. In dit artikel gaan we in op het RVS lassen met een TIG lasapparaat.

TIG lassen RVS

Eigenschappen RVS

We kunnen steeds meer materialen met het TIG proces lassen maar in dit artikel beperken we ons tot het TIG lassen van RVS. Er zijn vele soorten RVS en elk heeft zijn eigen inzet en toepassingsgebied. Daarnaast is roestvast staal een traagstollend materiaal, vandaar dat we ons er altijd eerst van overtuigen met welke legering we te maken hebben en waar het eindproduct ingezet gaat worden. Op basis van deze informatie maken we de keuze voor het lasproces en het toevoegmateriaal. In één van mijn eerdere artikelen heb ik het MAG lassen van RVS in kaart gebracht. In dit artikel beperk ik mij tot het TIG lassen van RVS.

Goed voorbereid TIG lassen van RVS

In het artikel over MAG lassen van RVS beschreef ik al hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Dat is niet anders bij het TIG lassen. Ga daarom de volgende punten zorgvuldig na:

LAS TIP! Bij een stompe lasverbinding, even de laskanten breken zodat we de te lassen naad goed kunnen blijven zien!

TIG Aandachtspunt! Zorg ervoor dat je werkplek goed schoon is, elk staaldeeltje dat op je roestvast staal komt kan voor beschadiging van je materiaal zorgen!

Het te lassen Materiaal

Elke RVS legering heeft zijn eigen percentage aan Chroom ( Cr) en Nikkel ( Ni) en bij sommige materialen is zelfs van belang of er wel of geen Silicium inzit. Daarnaast speelt ons koolstofpercentage ( C, ± 0,03 – 0,05%) een belangrijke rol in het materiaal. We spreken daarom ook wel van ferritische ( 11- 27% Cr) of martensitische ( 10 – 14% Cr) roestvaste staalsoorten, het meest toegepast worden de austenitische ( 12 – 25% Cr en 7 – 20% Ni) soorten. Daarnaast is het van belang om te weten waar ons eindproduct ingezet gaat worden:

  • Zeewaardig;
  • Levensmiddelen;
  • Hoge temperatuur of grote temperatuurwisselingen;
  • Interieur of decoratie;
  • Piping / leidingwerk;

Al deze factoren spelen een rol in de keuze voor het las toevoegmateriaal.

rvs lassen
tig lassen

Kies het juiste lasdraad voor RVS

We hebben alle bovengenoemde punten afgevinkt en onze keuze voor een lasdraad bepaald. Echter er kan zich altijd een situatie voordoen dat we een aantal vragen niet beantwoorden kunnen en we niet zeker weten welk materiaal we hebben. Dan kun je het beste voor een 316 lasdraad kiezen. De reden hiervoor is dat een 316 een dusdanig Cr – Ni gehalte heeft dat hiermee de meeste materialen goed te lassen zijn.

De las verbinding

We willen ons product graag goed afleveren en de keuze voor RVS materiaal is onder andere gemaakt omdat we niet graag roest op ons product zien. Daarnaast kunnen we RVS ook heel mooi door “vloeien” verbinden. Dit wordt zeer veel toegepast bij onderdelen voor interieur, zoals tafels, wasbakken en dergelijke. Hou er wel rekening dat als ik ga “vloeien” het materiaal op de plaats van de las dunner is als het gekozen basismateriaal! En bij dunne plaat kan ik bijvoorbeeld koper gebruiken om de warmte af te voeren en de vervorming te beperken.

Gassen bij het RVS TIG lassen

We gaven in de inleiding al aan dat we gaan TIG lassen, dus dat betekent dat we gaan lassen met een zogenaamd inert gas. Voor het lassen van RVS is het raadzaam om zuiver argon (4.6 – 4.8) te gebruiken. Daarnaast zijn er ook mengsels met waterstof verkrijgbaar. Onze flow stellen we af op basis van de materiaaldikte, maar meestal tussen de 8 – 12 liter/minuut. Het is bij het TIG lassen enorm belangrijk dat we een gas voorstroomtijd en nastroomtijd instellen op onze stroombron. Een elektrische boog ontsteekt makkelijk in een sterk geïoniseerde atmosfeer. Argon heeft deze eigenschappen. Bovendien is het lasbad en de elektrodepunt direct na de start in een beschermde omgeving. De gas nastroom beperkt de krater en koelt de onderdelen van de tigtoorts.

Materiaaldikte

Op basis van het te lassen materiaal hebben we een keuze voor de diameter van de slijtonderdelen in onze toorts gemaakt en de keuze voor de wolfram elektrode. Om een optimalere uitstroom van mijn beschermgas te krijgen kan ik bijvoorbeeld een gaslens toepassen, deze zorgt voor een laminaire uitstroom van het gas. Bij het TIG lassen is de bescherming aan de achterzijde meestal minimaal. Dit houd in dat de achterkant in contact is met de lucht en zal oxideren. Bij roestvaste staalsoorten loopt de corrosie bestendigheid hierdoor sterk terug, terwijl bijvoorbeeld bij titaan verbrossing kan optreden. Vandaar dat sommige materialen of producten het beste in een zogenaamde “couveuse” gelast kunnen worden.

Om oxidatie te voorkomen kan men de achterzijde van de las beschermen door middel van een zogenaamd “backinggas”. Als backinggas kan argon, stikstof of stikstof/waterstof dienen. Het backinggas dient er voor om de aanwezige lucht (zuurstof) te verdringen of te binden. Eventuele restzuurstof reageert dan met de waterstof tot waterdamp die met het gas wordt afgevoerd. Ook zijn er vele producten in de handel om “kamers” te creëren waardoor ik de hoeveelheid aan te voeren backinggas kan beperken.

Let op: boven de 10% waterstof in het stikstof moet afgefakkeld worden en deze mengsel mogen niet in gesloten ruimtes gebruikt worden.

gascilinder aansluiting
Gepolijst RVS

De nabehandeling van RVS

We zijn klaar met ons laswerk en nu kunnen we ons werkstuk niet zomaar buiten leggen! Zoals aan het begin al opgemerkt is roestvast staal een traagstollend materiaal en dat betekent dat tijdens het stollen het smeltbad een verbinding aangaat met de buitenlucht. Als we niet nabewerken dan gaat onze lasnaad oxideren. Roestvast staal heeft een zogenaamde oxidehuid die we beschadigen tijdens het lassen. Door te beitsen en passiveren gaan we deze oxidehuid weer herstellen. Afhankelijk van het inzetgebied van ons product kunnen er nog meer vormen van nabehandeling worden toegepast, zoals:

  • Slijpen;
  • Polijsten;
  • Glasparelen.

Wij willen niemand ontmoedigen om roestvast staal te lassen, wij willen jullie alleen maar aanmoedigen om een topproduct af te leveren!

Meer weten, of zijn er nog vragen over het RVS TIG lassen?

Neem dan gerust contact met ons op!

Relevante producten

tig lasdraad Lincoln

Lincoln Electric LNT LSi - RVS

TIG lasdraad
Bekijk in de webshop
tig lasdraad Lincoln

Lincoln Electric LNT 316 - RVS

TIG lasdraad
Bekijk in de webshop
OK TIGrod lasdraad

ESAB OK Tigrod Lsi - RVS

TIG lasdraad
Bekijk in de webshop
TIG pen lasdraad doorvoeren

TIG pen

Abicor Binzel
Bekijk in de webshop