Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Wat is Bi-level bij het TIG lassen?

Bi-level is een instelling op een lasapparaat, bijvoorbeeld op de Lincoln Electric Aspect. Wat houdt deze instelling in? En wanneer pas je deze toe bij het TIG lassen? We gaan het in dit artikel zo goed mogelijk aan je uitleggen.

Bi-level tig lassen

Verschillende dikte materiaal lassen

Het komt nog wel eens voor dat je twee verschillende diktes materiaal aan elkaar wilt of moet lassen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Je zou een hogere stroomsterkte willen hebben bij het dikkere materiaal, dan bij het dunne materiaal. Dan zou het wel heel prettig werken als we tussendoor zouden kunnen schakelen.

Bi-level instelling

En dat is nu juist wat je met de Bi-level instelling zou kunnen doen. Wanneer deze instelling aan staat, kun je schakelen tussen basis stroom en een tweede stroominstelling, bijvoorbeeld +200% of -50%. Hiermee kunnen we tijdens het lassen op 4 tact met een korte druk op de toortsschakelaar wisselen van stroomsoort, dit dan zonder een upslope of een downslope.

Aluminium lassen

Maar ook bij het lassen van aluminium kunnen we deze functie goed gebruiken. Wanneer je aan het aluminium lassen bent, ontstaat er op het einde van de las een grote krater. Deze kun je dan mooi vol laten vloeien door over te schakelen op een lagere stroomsterkte. Op het eind van de las ontstaat er een grote krater, door tijdens het lassen aan het einde met een lagere stroom te gaan lassen kunnen we de krater mooi vol laten vloeien.

Lincoln Electric Aspect 300 – TIG lasapparaat

Eén van de lasapparaten in ons assortiment met de Bi-level functie, is de Aspect 300 van het merk Lincoln Electric. Deze machine is te bekijken in onze webshop. Mocht je meer informatie willen of kijken naar andere mogelijkheden, neem dan gerust eens contact met ons op, we denken graag met u mee.

tig lassen basis

Meer weten over Bi-level TIG lassen?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

Aspect 300 tig lassen

Aspect 300

TIG Lasapparaat
Bekijk in de webshop
Wolfram elektroden

Wolfram elektroden

Abicor Binzel
Bekijk in de webshop
Kabelbeschermer toorts

Kabelbeschermer

Weldas - Split runderleer
Bekijk in de webshop
Slijtonderdelen koffer tig lassen

Slijtonderdelen koffer

Abicor Binzel
Bekijk in de webshop