Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Lashandschoenen wat zijn de keuzes?

Leer is een natuurproduct, hierin vinden we al de eerste verschillen. Leer kan van een Zwitserse berggeit zijn of van een Amerikaanse Buffel en daartussen zitten nog meer verschillende diersoorten uit verschillende landen. Er bestaat top leer van een reekalf of een derde laags splitleer van een eeuwen oude Japanse Wagyu koe. Zo zie je duidelijk dat leer niet zomaar leer is en dat er vele verschillen zitten tussen leer en leer.

las handschoenen verschillen

Verschillende criteria voor lashandschoenen

Naast deze verschillen in leersoorten en de verschillende productie methodes, hebben we ook te maken met verschillen in pasvorm en de stiksels. Lashandschoenen moeten hittebestendig zijn en daarom worden voor het stiksel vaak gebruik gemaakt van KEVLAR® garen, voor een sterkere naad en vlamwering. Dan heb je nog handschoenen die gestikt zijn met een extra versterking voor de duim, of hele lange lashandschoenen. De extra lange manchet biedt bescherming aan pols en onderarm tegen contact hitte, terwijl de lasser met precisie laswerkzaamheden bezig is, zodat hij zijn onderarm kan laten rusten op het te bewerken product. Verder zijn er nog een aantal normen waar een lashandschoen aan moet voldoen, deze hebben we in een eerder artikel al eens beschreven.

Lashandschoenen voor MIG/MAG-lassen en TIG-lassen

De belangen voor de lashandschoenen zijn verschillend voor het MIG/MAG-lassen of het TIG-lassen. Als we daar naar kijken kunnen we pas aantonen waarvoor er zoveel verschil zit tussen lashandschoen-A en lashandschoen-B. Probeer maar eens met een gevoerde MIG/MAG-handschoen een TIG-draadje door te voeren of de toorts regeling op de TIG toorts te verstellen. Gegarandeerd dat dit fout gaat! Handschoenen zijn maatwerk voor de lassers ze worden niet voor niets de tweede huid van de lasser genoemd. Het is een persoonlijk beschermmiddel dat met zorg geproduceerd wordt, het heeft de hoogste standtijd en het beste draagcomfort als er extra aandacht aan wordt gegeven. Niet iedere handschoen is hetzelfde maar, hij moet in ieder geval voldoen aan een aantal eisen. Als je als lasser weet wat je wilt kun je in het brede scala aan verschillende handschoenen de juiste vinden die bij jou past. Laat je informeren en probeer ook eens een ander type lashandschoen.

Maatvoering lashandschoenen

Naast proces, leerkwaliteit en leersoort zijn er natuurlijk ook nog verschillen in de maatvoering. Een lashandschoen XXL voor iemand met kleine handen is niet zo praktisch voor het Tig-lassen. Terwijl te kleine handschoenen sneller slijten en uitscheuren waardoor je op jaarbasis te veel handschoenen verbruikt. Zonde van al deze ergernis als we het kunnen oplossen door eens goed te kijken wat een lasser werkelijk nodig heeft zodat hij zijn werkzaamheden veilig en comfortabel kan uitvoeren.

Advies over de juiste lashandschoen?

Wilt u graag wat meer weten over de verschillende soorten handschoenen en lashandschoenen? Of weten wat het beste bij u past? Kom dan gerust eens bij ons langs, of laat uw bericht voor ons achter.

Ons assortiment lashandschoenen