Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Mijn automatische lashelm doet het niet! – VLOG

We krijgen best regelmatig de vraag “Mijn lashelm doet het niet, hoe kan dat?” Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Van lasspetters voor de sensors, tot een lege batterij (ook bij de lashelmen met zonnecellen). Dit alles heeft te maken met het juiste onderhoud. In onze VLOG laten we zien hoe je een automatische lashelm moet onderhouden en opbergen!

onderhoud automatische lashelmen

Automatische lashelm probleem oplossen

Wanneer een lashelm al een tijdje stil staat, kan het zijn dat hij het niet meer doet. Batterijen kunnen leeg zijn, de zonnecel-accu is leeg gelopen en niet opgeladen in het licht. Maar ook wanneer je hem regelmatig gebruikt kan het zijn dat hij niet meer doet wat hij moet doen. Zo kan het zijn de sensoren door vuil niet meer werken, of dat de lashelm trouw in de locker wordt opgeborgen terwijl hij een zonnecel heeft en moet opladen.

Onderhoud automatische lashelm

In ons filmpje doorlopen we alle punten van onderhoud zodat de automatische lashelm veilig en hygiënisch blijft! Zo bespreken we de lasfilters, de zweetbandjes, spatglazen, batterij, etc. Met goed onderhoud zou een lashelm een lange tijd moeten mee gaan!

Verschil in prijs en kwaliteit lashelmen

Er zijn automatische lashelmen te verkrijgen voor € 50,- en er zijn lashelmen te verkrijgen voor meer dan € 400,-. Ze doen allemaal wat ze moeten doen, maar het kan hem wel verschillen in de functies, kwaliteit, mogelijkheid tot vervangen van onderdelen en het draagcomfort. De frequentie van het dragen een lashelm zal zeer waarschijnlijk van grote invloed zijn op het maken van een keuze. We hebben over de prijs / kwaliteit verhouding van automatische lashelmen al meer geschreven.

Welke automatische lashelm kies je?

Of je gaat voor de lashelm van € 50,- of voor die van € 400,- is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere het regelmaat dat je met een lashelm moet werken. Maar ook je eigen wensen en dat het aansluit op jouw werkzaamheden. Werk je bijvoorbeeld in besloten ruimtes, dan moet de lashelm ook een luchtfilter hebben. Bekijk voor advies bij jouw keuze in lashelmen eens onze eerder geschreven blog. Maar ook onze vlog over automatische lashelmen maakt veel duidelijk.

Automatische lashelmen

Ondanks de tips over onderhoud en het oplossen van problemen met de lashelm toch nog vragen?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

Automatische lashelm Speedglas

Automatische lashelm

Speedglas 9100 serie
Bekijk in de webshop
automatische lashelm ESAB Sentinel

Automatische lashelm

ESAB Sentinel
Bekijk in de webshop
automatische lashelm viking lincoln

Automatische lashelm

Lincoln Electric Viking 3350
Bekijk in de webshop
Nova automatisch lashelm

Automatische lashelm

Nova
Bekijk in de webshop