Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Ruimtelijke afzuiging

We hebben nu gesproken over bron-, of puntafzuiging zoals toortsafzuiging en afzuigarmen. En over persoonlijke bescherming zoals lashelmen en overdrukhelmen. Een zaak moeten we nog wel toelichten en dat is de ruimtelijke afzuiging. Want wat als voorgaande vormen van afzuiging niet werkt. Bijvoorbeeld bij een te groot product, lassen aan één kant van de buis en aan de andere kant komt de rook er uit. De afzuigarm is niet goed genoeg gepositioneerd. En er ontstaat altijd nog rest rook welke we willen verwijderen. Hiervoor hebben we ruimtelijke ventilatie nodig.

Ruimtelijke ventilatie voor een prettig werk comfort

Ieder gebouw heeft ruimtelijke ventilatie. Dit kan zijn: natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie. Het doel van de ruimtelijke ventilatie in een gebouw is het leef en werk comfort te maximaliseren. Lasrook verstoort dit proces en er zullen dus aanvullende maatregelingen moeten worden genomen. Dit ligt allemaal vast in regels en richtlijnen.

Lasrook, regels en richtlijnen

Er zijn Europese richtlijnen, Nedelandse richtlijnen, het Kyoto verdrag, te veel om op te noemen. Er moet geventileerd en gefilterd worden. Wanneer er veel gefliterd moet worden, dan gaat er veel energie verloren. Maar energie is geld en daar willen we graag op besparen. Je kunt ook nadenken over het lasproces, want sommige lasprocessen produceren veel lasrook anderen weer weinig.

Ventilatie en energiebesparing

Door de juiste keuze te maken kun je veel geld besparen. Kijk eens kritisch naar de afzuigsystemen en het lasproces en u zult zien dat er nog veel te besparen is.

Vraag het de Lasrook expert

Wilt u graag besparen? Wij denken graag met u mee. Voor advies maak een afspraak met Emiel of Erik. Zo heeft u wel genoeg stof om over na te denken.