Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Veiligheid in de lengte

Veiligheid in de lengte

Als we kijken naar veiligheid in de lengte, dan hebben we het over hoe lang kun je met bepaalde middelen je eigen veiligheid garanderen? We kijken in dit vraagstuk naar de standtijden van een mondkapje tot filterpatronen hoe lang gaat dit mee en wat is het effect van veiligheid in de lengte?

Hoelang gaat een luchtfilter mee?

Filterpatronen en mondkapjes hebben allemaal een levensduur, maar hoe lang is zo’n levensduur? Uiteraard heeft dit te maken met de frequentie in het gebruik en de manier waarop je er mee omgaat:

  • In welke omgeving wordt het gebruikt?
  • Hebben we te maken met een redelijk schone werkplek?
  • of juist met de zwaarste vervuiling?

De werking van een filter wordt beter naar mate hij dicht komt te zitten er komt dan immers geen vuiltje meer doorheen. De vraag is dan alleen, “Is de lucht doorstroming dan nog wel voldoende?”

Kwaliteit van een luchtfilter

Er zit ook het verschil in de lengte van de standtijd. In de praktijk zien we dan ook vaak filters die te vol zitten en eigenlijk niet meer werken. Bij de meeste moderne filtersystemen zitten signaal indicatie opgebouwd zodat op tijd het vervuilde filter kan worden vervangen, zoals bij de Adflo van Speedglas. Door de ingang van het filter af te sluiten kunt u testen of de indicator nog goed werkt. Door dit regelmatig te testen, weet je zeker dat je met goed werkende filters werkt. Iedere dag een nieuwe filter is dan ook niet altijd nodig. Door het gebruik van voorfilters kun je de standtijd van het hoofdfilter aanzienlijk verlengen.

Prijs van een luchtfilter

De juiste keuze van filter en combinatie filter voorfilter is belangrijk voor de levensduur van het filtersysteem. Wat in eerste instantie een goedkope filter lijkt te zijn, kan nog wel een erg duur uitvallen is verband met prijs kwaliteit van voorfilter hoofdfilters en nafilters. Laat u daarom altijd goed informeren over de verschillen in filters.