Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Verschillen in leer bij persoonlijke beschermingsmiddelen

Er zijn grote verschillen in leersoorten als het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen. Eén ding blijft gelijk bij alle beschermkleding voor de lastechniek, ze moeten voldoen aan de veiligheidseisen. Controleer daarom altijd of de kleding de juiste certificering heeft.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Leer kwaliteit

Leer is een natuur product en kan in kwaliteit variëren per item. Het leer kan van verschillende onderdelen worden gemaakt en van verschillende dieren. Ook kun je verschillende lagen van de huid gebruiken, wat eveneens een grote invloed heeft op de kwaliteit. We schreven eerder al een artikel over de verschillende leersoorten en de verschillende kwaliteiten.

Waar moet je op letten met persoonlijke beschermingsmiddelen?

Er zijn een paar belangrijke punten waar we op moeten letten. Zoals het garen dat wordt gebruikt voor het stikken. Vaak wordt er gestikt met het zeer sterke Kevlar garen om de kwaliteit te kunnen garanderen. Ook is de dikte van het leer zeer belangrijk. Je zou denken dat dik stevig leer beter is, maar wanneer je gaat TIG lassen wil je juist dat jouw TIG handschoenen zo dun mogelijk zijn, je wilt bij het TIG lassen graag zoveel mogelijk gevoel hebben in de vingers. Toch moet je er dan rekening mee houden dat de schuur en stoot belasting minder is dan bij een dikke gevoerde MIG/MAG handschoen.

Maatvoering persoonlijke beschermingsmiddelen

Dan krijgen we de maatvoering. Zo kregen we onlangs de vraag van een klant wat de maatvoering is van de onze Lasjacks en Lasbroeken van Weldas en Vlamboog. En dat is een hele goede vraag! Want heel vaak hebben we de verkeerde maat in de lasveiligheidskleding, dit komt doordat de productie veelal in Aziatische landen ligt, maar in Azië zijn ze genetisch bepaald dat kleiner dan Noord-Europeanen.

leer kwaliteit beschermingskleding

Hulp of advies nodig bij het samenstellen van beschermkleding?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

lasjas splitleer

Weldas Lasjas

Splitlederen versterking
Bekijk in de webshop
Lashandschoenen splitleder

Lashandschoenen

Rund - Splitleer
Bekijk in de webshop
lasmouwen

Lasmouwen met schouderstuk

Leer - Weldsafe
Bekijk in de webshop
lasschort

Lasschort

Splitleder
Bekijk in de webshop