Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Hoe krijg ik mijn lashelm schoon? – VLOG

Eén van de belangrijkste zaken voordat je gaat beginnen met lassen, is het checken van je persoonlijke bescherming. Wat heb ik nodig en is alles in goede staat? Een lashelm kan worden gecontroleerd op of de spatglazen nog goed zijn, eventueel het luchtfilter controleren bij een systeem met verse lucht. Maar kijk ook eens of de lashelm schoon is! Zo niet, dan is de vraag “Hoe krijg ik mijn lashelm schoon?”

Vieze lashelm schoon krijgen

Vuiligheid op de sensor van de lashelm

Ook als de lashelm het niet doet, is het goed om te kijken of de lashelm wel goed schoon is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er vuiligheid of lasspetters op of voor de sensor zitten. Een goede reiniging kan dus helpen. Maar naast het schoonmaken van de lashelm, kunnen er nog andere factoren een rol spelen. Bekijk en lees het eens terug in onze eerdere blog en vlog over de lashelmen onderhoud en wat te doen als de lashelm het niet doet.

Welke lashelmen maken we schoon?

Er bestaan lashelmen in alle vormen en maten. Maar automatische lashelmen zijn er ook in veel verschillende kwaliteiten. Om te beginnen is het van belang dat een lashelm demonteerbaar is, zodat het lasfilter (alle onderdelen met elektronica) verwijderd kunnen worden alvorens het reinigen. Bij goedkopere lashelmen is dit meestal niet het geval. Daarnaast is het met goedkopere lashelmen misschien eerder interessant om een nieuwe lashelm te kopen, dan om de lashelm te laten reinigen. Lashelmen waar een grote investering voor is gedaan, zoals de Speedglas lashelm, de ESAB Sentinel of de AirForce van Laskar, zijn helmen die je niet zomaar vervangt. In dit geval is het heel prettig als de lashelmen schoon zijn na een uitgebreide reiniging. Na de reiniging is de lashelm bijna weer als nieuw, op de gebruikerssporen en krasjes na natuurlijk!

lashelm na reiniging

Meer weten over lashelmreiniging? Twijfel je of je een nieuwe automatische lashelm moet kopen, of dat je hem beter kunt laten schoonmaken?

Neem dan eens contact met ons op!

Relevante producten

Lashelm reiniging

Lashelmreiniging

Voor alle (demonteerbare) lashelmen
Bekijk in de webshop
Automatische lashelm Speedglas

Automatische lashelm

Speedglas 9100 serie
Bekijk in de webshop
Automatische lashelm met verse lucht

Automatische lashelm met verse lucht

Laskar AirForce 980S TH3P
Bekijk in de webshop
automatische lashelm ESAB Sentinel

Automatische lashelm

ESAB Sentinel
Bekijk in de webshop