Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Elektrolytische Lasnaadreinigingssystemen

Reuter heeft een complete familie met elektrolytische lasnaadreinigingssystemen, het belangrijkste verschil onder deze systemen is het vermogen. Maar waarom deze verschillende vermogens? En welk vermogen heb je nodig? 

Lasnaadreinigingssystemen

Welk vermogen lasnaadreinigingssysteem moet ik gebruiken?

Om antwoord te geven op deze vraag, moeten we kijken naar wat je wilt gaan reinigen en met welke snelheid. Wanneer je dit voor ogen hebt, deze keuze is ook van invloed op de keuze voor de vloeistof. Tenslotte zijn er ook enkele apparaten, met de mogelijkheid om elektrolytisch te kunnen polijsten.

Carbon fiber kwast op de lasnaadreinigingssystemen

Alle lasnaadreinigingsapparaten werken met carbon fiber kwasten, de grote van de kwast bepaald ook weer het vermogen wat er overheen kan stromen. Als je veel meters moet gaan reinigen, dan is het vermogen en de inschakelduur ook van belang. Reuter heeft 3 verschillende carbon fiber kwasten met geleide hulst over de kwast. De diameter van de kwast moet afgestemd zijn met het vermogen van het apparaat waarmee gewerkt wordt. Hoe groter de kwast hoe meer vermogen hij trekt. Het juiste gebruik van de kwast is belangrijk. Houdt de kwast rechtop, zodat je de uiteinde van de fibers gebruikt en niet de zijkant van de fibers. Bij verkeerd gebruik verlies je veel kracht en branden de fibers te snel af. Maak gebruik van de lichtbogen die ontstaan bij het reinigen en zorg dat er voldoende vloeistof wordt gebruikt. Houdt je de temperatuur van de kwast laag, dan brandt hij minder snel op. Gebruik je daarbij ook nog eens voldoende vloeistof, dan reinigt hij ook sneller. Dat is dus een win-win situatie; minder kwast verbruik en sneller werken! Op de reinigingssystemen kan een aparte box worden aangesloten met een pompysteem voor automatische toevoer van de vloeistof (Met uitzondering van de Cleanox 1.0).

carbon-kwast-lasnaadreiniging
lasnaadreiniging supercleanox

Koeling in de transformatoren

De Reuter transformatoren worden luchtgekoeld door een ingebouwde ventilator, zodra de trafo te warm begint te worden schakelt deze in. De trafo’s zijn ook beschermd tegen over verhitting. Daarom is het erg belangrijk om vooraf te bekijken waar het systeem hoofdzakelijk voor wordt ingezet; Ga je meters achter elkaar reinigen of zijn het steeds kleine korte stukjes? In de keuze moet ook gelet worden op het soort las, is het een mooie licht verkleurde TIG las of is het een zwarte MIG las.

Reinigingsvloeistof voor de lasnaadreinigingssystemen

De keuze van de vloeistof bepaald ook de reinigingssnelheid, als het een licht verkleurde las is, dan kan het met de Reuter Cleaner (10% Fosforzuur, 90% water). Wil je wat meer snelheid en de verkleuring is wat zwaarder, dan kan er SuperCleaner (40% Fosforzuur, 60% water) gebruikt worden. En bij een zware verkleuring, of MIG lasnaden, dan adviseren we altijd de Polisher (80% Fosforzuur, 20% water) in combinatie met een SuperCleanox VI of VI HD. De Reuter Fosforzuren worden niet gemengd met andere zuren zoals Salpeterzuur of Zwavelzuur en zijn van voedingskwaliteit zoals gebruikt wordt in Cola (E338).

Gebruik maken van een markeringset

Met alle apparaten kan een zwarte markering op het RVS worden gezet met behulp van sjablonen en ets vloeistof. Enkele apparaten worden zelfs standaard geleverd met een ets set. Er zijn permanente sjablonen te verkrijgen die 3000 tot 5000 keer gebruikt kunnen worden. Er is zelfs een mogelijkheid om zelf sjablonen te printen met een speciale printer met sjabloonpapier.

Meer weten over lasnaadreinigingssystemen?

Neem dan eens contact met ons op!

Relevante producten

lasnaadreiniging supercleanox

SuperCleanox IV en VI

lasnaadreinigen en Polijsten
Bekijk in de webshop
lasnaadreiniging

Cleanox 1.0 / 2.0 en 4.0

Lasnaadreinigen en Polijsten
Bekijk in de webshop

Markeerset

voor Cleanox
Bekijk in de webshop
beitspasta rvs esab

ESAB Beits pasta

RVS - 1 KG
Bekijk in de webshop